Sing-In-Company

Sing+Swing = Win-Win

Werkgever

 • Vrolijke, gezonde en energieke werknemers
 • Creatieve werknemers die out of the box kunnen denken
 • Loyale werknemers die samen tot goede eindresultaten willen komen

Werknemer

 • Af en toe even alles loslaten en ontspannen op de werkvloer
 • Nieuwe energie opdoen
 • Je collega’s op een leuke manier leren kennen
 • Zingend naar en op je werk?

 

SINGTUITION       

In-Company-Singing!

Eenmalig of frequent onder begeleiding van een ervaren songcoach (meerstemmig) zingen op de werkvloer. De methode is eenvoudig en voor iedereen toegankelijk, dus aarzel niet en zing gewoon lekker mee!

Waarom?

Singtuition wil eigenlijk zo veel mogelijk mensen op een laagdrempelige wijze laten ervaren hoe heerlijk zingen is!! Zeker in deze stressvolle tijd en maatschappij, is het heerlijk om eventjes alles los te laten, nieuwe energie op te doen, en je collega’s eens in een ander licht te zien.

En…

 • Zingen is leuk, ontspannend, vermindert stress en draagt bij aan een goede sfeer!
 • Zingen maakt je vrolijk, je hoofd leeg, en geeft je energiepeil een boost.
 • Zingen is gezond, en het is ook wetenschappelijk bewezen dat zingen het immuunsysteem versterkt.
 • Zingen is concentratieverhogend, en bevordert het analytisch denken omdat linker- en rechterhersenhelft tijdens het zingen samen moeten werken.
 • Zingen brengt je dichterbij je emoties en dichter bij jezelf en bevordert daardoor het contact met anderen.
 • Zingen verbindt, en versterkt het groepsbewustzijn; leeftijd of status zijn niet relevant.
 • Zingen met Singtuition In-Company-Singing zorgt ervoor dat je structureel lekker(der) in je vel zit!

Wetenschappers van de Universiteit Frankfurt testten het bloed van mensen die in groepsverband zongen, voor en na een repetitie. In twee op elkaar volgende repetities werden lichamelijke veranderingen gemeten tijdens het zingen. Na een uur bleek de concentratie immunglobuline A, proteïnen die als afweerstof werken, en de hoeveelheid cortison, een hormoon tegen stress, aanzienlijk te zijn toegenomen. Zingen stimuleert ook de ademhaling en daarmee ook de bloedsomloop, hetgeen reinigend en stressverlagend werkt. Bovendien is het leuk om samen te zingen, wat natuurlijk ook een positieve invloed heeft op stress. (Journal of Behavioral Medicine)

Methode

Iedereen die graag wil (leren) zingen kan zich opgeven!!!
De groep waarmee wordt gezongen bestaat in principe maximaal uit 50 mensen.
Mocht er meer animo zijn of komen, dan wordt bekeken of de groep al dan niet (in overleg) opgesplitst moet / kan worden.

Elke zangsessie bestaat uit een aantal onderdelen.
Er zal kort stil worden gestaan bij de zangtechniek (houding, adem, klankvorming etc.).
Vervolgens wordt er ingezongen om de stem op te warmen, de concentratie te verhogen, en ter voorbereiding op wat er gaat komen.
Daarna zal er gewerkt worden aan een meerstemmig popnummer.
Dit gebeurt via een eenvoudige methode, waarbij men geen noten hoeft te kunnen lezen om de partijen toch redelijk gemakkelijk in te kunnen studeren.
Een muzikaal geheugen helpt natuurlijk wel!
De nummers worden ingestudeerd door met een speciale CD mee te zingen, zodat er zelfs in de auto kan worden geoefend.

Omdat er wordt gezongen in groepsverband is het ook voor degenen die het enigszins spannend vinden om ook eens buiten de badkamer te zingen, prima te doen.
Zijn er (aanstormende) talenten binnen de groep, dan kunnen zij bijvoorbeeld gezamenlijk een leadpartij of (na auditie) een solopartij voor hun rekening nemen.  

Doel

Het doel kan door de werkgever zelf worden bepaald.

Er kan bijvoorbeeld toegewerkt worden naar een optreden tijdens een bedrijfsevenement (kerstborrel, bedrijfsfeest, jubileum o.i.d.), een CD –opname, of welke andere creatieve uiting er ook bedacht kan worden, maar……ook kan er toegewerkt worden naar de……

***The Singtuition Company Battle*** 

Zodra voldoende bedrijven zich hebben ingeschreven, kan er vocaal de “strijd” aan worden gegaan. Je kunt andere bedrijven en/of branchegenoten rechtstreeks of via SINGTUITION hiertoe uitdagen.
De locatie en namen van de juryleden worden op deze website aangekondigd.

De Battle is bij uitstek geschikt co(ncu)llega’s buiten het eigen bedrijf in de eigen of een andere branche te leren kennen, en het eigen bedrijf in de spotlights te plaatsen.

Als afsluiting van de dag zal het ingestudeerde werk (er is in ieder geval 1 arrangement dat voor alle deelnemers hetzelfde is) gezamenlijk ten gehore worden gebracht.

Kosten / Aanmelden

Informeren naar de kosten en aanmelden kan via claudia@singtuition.nl.

Let er op, er dient een contactpersoon te worden opgegeven, die qua communicatie de schakel vormt tussen het bedrijf en SINGTUITION.

 

Mochten er verder nog vragen zijn, bel dan gerust!