Opname- en Auditiecoaching

Ook al vinden we het nog zo heerlijk om te zingen, een auditie of een studio-opname gaat helaas vaak gepaard met een flinke dosis stress.
Door deze stress is het lastig onze technieken goed aan te spreken, ofwel gaat er een deel verloren. Dat is reuze jammer, omdat we juist op die momenten willen laten horen wat we in huis hebben.

Hoe fijn is het dan, dat je iemand hebt die je coacht, begeleidt, motiveert en stimuleert, dusdanig dat je ècht alles kunt geven wat je in je hebt!

SINGTUITION biedt hiertoe de volgende mogelijkheden:

  • Auditiecoaching

Bij de auditiecoaching beginnen we al geruime tijd voorafgaand aan de auditie, gericht te werken.

Naast het terugpakken (of aanleren) van zangtechnieken besteden we veel tijd en aandacht aan het nummer dat tijdens de auditie mag worden gezongen; we gaan dit nummer ontleden en stuk voor stuk helemaal eigen maken. Ook tekstbehandeling, klankvorming, interpretatie en voordracht komen uiteraard aan bod, en voor de meer ervaren zangers ook improvisatie, om nog vrijer te kunnen zingen tijdens de auditie.
Met de auditiecoaching ben je dusdanig op je auditie voorbereid dat je de zenuwen de baas kunt blijven of ondanks deze toch optimaal kunt presteren en genieten.

Overigens is het uiteraard ook mogelijk om (kort) voorafgaand aan de auditie langs te komen om de puntjes op de i te zetten!

  • Opnamecoaching

Voor de opnames lopen we de nummers door, en kijken we samen naar de lastige stukken. Vervolgens zal worden nagegaan waarom die stukken lastig voor je zijn, en zullen de juiste technieken worden aangereikt om het nummer alsnog goed, en volgens jouw ideaalklank te kunnen (in)zingen.

Tijdens de opnames ben je door spanning, en het gevoel te móeten presteren soms even kwijt hoe je de door jou gewenste sound kunt produceren.

Met korte coachingsessies (paar minuten) tussendoor, slaag je er dan in om dat ene stuk, of die lastige melodielijn er toch precies zo op te zetten zoals in gedachten had.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voorafgaand aan de opnames een paar zangcoach-sessies te volgen om tot een nog beter eindresultaat te komen.