Songfestival met beste zangeres en beste nummer

Songfestival

Anouk naar het songfestival!
Deze gelegenheid leek mij een mooi moment om te beginnen met een blog.

Nostalgie versus Politiek

Helaas heb ik zelf niet zoveel meer met het songfestival sinds het mooie-liedjes-festival is veranderd in een politiek circus en Nederland in Europa blijkbaar niet zo’n hoge gunfactor heeft als het gaat om de punten. Ook het feit dat sommige landen niet hoeven deel te nemen aan de voorronde omdat er voldoende geld wordt ingebracht, stuit mij tegen de borst en zou een reden voor mij zijn af te haken. Jammer want vroeger was het toch dik genieten en zaten we als gezinnetje met cola en chips klaar op de bank zodra de Eurovisie-tune door de woonkamer schalde, wachtend op de mooie liedjes en de lelijke jurken.

Jarenlang heb ik mij verwonderd over het feit dat onze toch vaak sterke inzendingen ergens onderin de puntentelling bleven hangen. Over de laatste twee laat ik mij maar niet uit…

Anouk naar het Songfestival

Maar dan het songfestival 2013. Anouk stelt zich kwetsbaar op en wil met het mooie liedje Birds, dat zij al een tijdje op de plank heeft liggen, graag ons land vertegenwoordigen.
En wij -ik spreek voor mezelf- zijn daar erg gelukkig mee!
Anouk gaat niet naar de feestjes en borrels, heel goed, des te uitgeruster gaat zij presteren. Zij doet het op haar manier, goed nieuws, op het podium presteer je toch het best als je jezelf bent en je goed voelt. En verder doet zij gewoon zoals altijd haar ding.

Goede smaak

Ik ben heel benieuwd, maar eigenlijk kan het niet mis gaan en hebben we al gewonnen.
Onze beste zangeres vertegenwoordigt ons land namelijk met het beste liedje.
De grote vraag is alleen wat men er in Europa van vindt, maar ach… aan wat anderen van Anouk vinden heeft zij zelf lak, dus waarom zouden wij moeilijk doen als Europa onze goede smaak niet deelt.

 

 

Geplaatst in Blog | Een reactie plaatsen